07/04/11 18:24
(http://www.klassa.bg/)

"Левски" се изкачи на 72-ро място в световната клубна ранглиста

Българският вицешампион „Левски“ записа втора "нулева година" откъм трофей у нас, но за сметка на това се изкачи с едно място в световната клубна ранглиста, която се обновява всеки месец от Международната федерация за футболна история и статистика (IFHS). "Сините" се намират на 72-ро място с актив от 142 точки, като точно толкова има и сръбският колос „Партизан“. Носителят на Купата на България ЦСКА падна с 3 места и вече е на 116-о място, със 112 точки в актива си. Шампионът на България „Литекс“ пропадна с 5 позиции, като ловчанлии се намират едва на 172-ро място, с 93 точки. На върха на световната класация няма промяна. Води европейският клубен шампион „Барселона“ с 317 точки, пред деветкратния шампион на Стария континент „Реал“ (Мадрид) - 307 точки, и носителя на Лига Европа „Порто“, който има 291,5 точки.
Европейският вицешампион „Манчестър Юнайтед“ е четвърти с 285 точки, а "гражданите" от „Манчестър Сити“ са пети с 254 пункта. Следват „Виляреал“ (250 т.), „Интер“ (246 т.) и „Велес Сарсфийлд“ от Аржентина.
Шампионът на Южна Америка „Сантос“ се изстреля от 13-о до девето място, а украинският „Динамо“ (Киев) е десети. В Топ 20 най-голям скок прави ЦСКА (Москва), който от 23-то място се изкачи до 14-а позиция.
Междувременно португалското крило Себастиао Ногейра започна тренировки с най-добре класирания в класацията наш тим „Левски“. За последно юношата на „Спортинг“ (Лисабон) е носил екипа на кипърския „Ермис“, в който играеше българинът Йордан Петков. Ногейра ще се опита да впечатли треньорското ръководство на „Левски“ с изявите си в следващите дни, и евентуално да остане при „сините”. „Левски“ търси от известно време десен външен халф, който да подсили отбора. Ногейра дойде на „Герена” с брат си, който явно ще защитава неговите интереси. По евентуалното привличане на футболиста работи мениджърът Петър Заберски.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване