07/04/11 18:42
(http://www.klassa.bg/)

Синдикатите са против приватизацията на пощите

Ако шестимата депутати от ГЕРБ не оттеглят законопроекта, с който "Български пощи" се изважда от забранителния списък за приватизация, сме готови на ефективни протестни граждански и синдикални действия, закани се вицепрезидентът на КНСБ Валентин Никифоров. Синдикалистите смятат, че с евентуалната приватизация ще се наруши директива 2008/6/ЕО на ЕП, която изисква пощенската услуга да се гарантира и регулира от всяка една държава от ЕС и в рамките на 27-те страни членки няма подобен случай.
Според Валентин Николов, зам.-председател на ПГ на управляващите, дружеството вече не е структуроопределящо и с приватизацията му ще се повишат неговата ликвидност и конкурентоспособността му. Ще влязат пари както в Сребърния фонд, така и в бюджета на страната. Предстои Агенцията за приватизация да подготви стратегията.
Две са опциите за „Български пощи” – или ще се приватизират, или ще търсим стратегически инвеститор за тях, коментира в петък министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. Според него вкарването на стратегически инвеститор за управление на пощите ще увеличи капитала им. Другият изход е продажба на миноритарен дял.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване