07/04/11 14:57
(http://www.klassa.bg/)

Чуваме емоции още на тригодишна възраст

Бебетата реагират на емоциите в човешкия глас на едва тримесечна възраст – по-рано, отколкото се смяташе досега, съобщи Би Би Си, позовавайки се на изследване на британски учени.
Резултатите от сканирането на мозъците на 21 спящи бебета показват, че те реагират на различните видове звуци, които чуват. Магнитният резонанс показал, че както и при възрастните, при бебетата областта от мозъка, наречена темпорален кортекс, се активира, когато те слушат човешки гласове. Тази област реагирала по-активно на отрицателни или тъжни звуци, но не правела разлика между неутрални и положителни емоции. Това според учените показва, че специализираната област в мозъка съществува още в най-ранните етапи на развитието. Досега учените не бяха напълно сигурни кога човешкият мозък развива способността да обработва гласове и емоции. Те се надяват новото изследване да им помогне да установят разликите между развитието на мозъка при здравите деца и при тези с аутизъм.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване