07/04/11 05:48
(http://radiomilena.com/)

Яне Янев: Чисто около 5 хиляди лв. получава един депутат

Тази тема е много тъжна. Ако имаме правова държава, нито един лев от партийната субсидия не може да се пренасочва кеш към отделни депутати. Това подчерта в студиото на бТВ лидерът на РЗС Яне Янев. По думите му сега една партия може да открадне парите на друга. На въпрос за неговата заплата Янев отговори, че като лидер на партия получава заплата. Всеки народен представител получава така наречените „2/3” в плик, посочи Янев. Това са 1464 лв., които се дават в плик, посочи лидерът на РЗС и показа плика с парите пред камерите. По думите му това е „черна каса на парламента”. Заплатата ми като народен представител е 2595, поясни Янев и уточни, че всеки депутат получава и пари за това, дали е в комисии и т.н. Чисто около 5 хиляди лв. получава един депутат, обясни Яне Янев. Той показа и отчет, който всеки депутат попълва относно изминатите километри с личния си автомобил и с който отчет парите се дават кеш на народните представители.

Отново сравнението, че за партийни субсидии се дават два пъти повече пари отколкото  за наука Янев коментира, че това е изчислено още от кандидата на РЗС за президент Атанас Семов.

Не може да се намали субсидията, защото някои партии ще останат без субсидии. Трябва да се реши въпросът с финансирането на партиите, смята Янев. Той обясни, че не може Бойко Борисов да дава от партийната субсидия за всякакви цели, защото тази субсидия е за целево изразходване.

/КРОСС/

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване