07/05/11 16:55
(http://www.klassa.bg/)

Строс-Кан е заплашен от ново дело за сексуално посегателство

Френската журналистка и писателка Тристан Банон трябваше вчера да внесе жалба за сексуален тормоз срещу бившия шеф на Международния валутен фонд Доминик Строс-Кан, съобщи АФП.
32-годишната Банон каза, че освобождаването в петък на бившия шеф на МВФ от домашния му арест заради подобни обвинения я е отвратило. Адвокатите на Строс-Кан отвърнаха незабавно, като заплашиха да съдят Банон за клевета. Френският банкер определи обвиненията на журналистката като „въображаеми“. По думите на адвокатите му жалбата идва в момент, когато „лъжливият характер на обвиненията срещу Строс-Кан в САЩ вече е извън съмнение“. Банон обвини публично Строс-Кан за първи път през февруари 2007 г. по време на свое телевизионно участие, а след обвиненията в опит за изнасилване на камериерка в САЩ срещу бившия шеф на МВФ през май тя отново обяви, че обмисля да подаде жалба срещу него. Адвокатът на Банон отрече решението за внасяне на жалбата да е свързано с политически мотиви или с развитието по обвиненията срещу Строс-Кан в Ню Йорк. Според американски прокурори и адвокати обвинението на Банон няма да повлияе на делото срещу Строс-Кан в САЩ
Водещ следовател, цитиран от „Ню Йорк пост“, обяви, че прокурорите ще снемат всички обвинения срещу бившия шеф на МВФ през следващите дни заради съмненията в показанията на неговата обвинителка, съобщи АФП. По думите му това е „сигурно“ и вероятно ще стане на следващото явяване на Строс-Кан пред съда след две седмици или дори по-рано.
От Социалистическата партия във Франция обявиха, че е е малко вероятно Строс-Кан да влезе отново в президентската надпревара за вота през 2012 г. въпреки положителното развитие на делото срещу него в Ню Йорк, съобщи Ройтерс. Говорителят на партията Беноа Амон обяви, че идеята Строс-Кан да се кандидатира за президент е „най-невероятният“ от възможните сценарии за неговото политическо бъдеще.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване