07/06/11 18:16
(http://www.klassa.bg/)

Единственият кандидат за шеф на спецсъда се оттегли

Росен Русев, който беше единственият кандидат за шеф на спецсъда, се оттегли от надпреварата за поста. Това съобщиха от Висшия съдебен съвет, където вчера е постъпило заявление от магистрата, който в момента е шеф на Хасковския окръжен съд
Изборът на ръководител на Апелативния специализиран съд беше предвиден за днес, след като миналия четвъртък съдебният съвет не остана доволен от представянето на Русев и му дадоха една седмица отсрочка, за да поправи концепцията си. Според повечето коментари идеите му за развитието на спецсъда били твърде общи и в тях не се отчитала спецификата на новата институция. По време на изслушването му на 30 юни беше представена и справка, според която през февруари 2009 г. служебният автомобил на Росен Русев е напуснал границите на България в посока Румъния, когато той е бил в отпуска. По този повод Русев заяви, че никога не е ползвал служебния си автомобил за лични цели. След изслушването му главният прокурор Борис Велчев категорично обяви, че няма да подкрепи кандидатурата му.
С оттеглянето на Русев двете специализирани съдилища, които трябва да стартират на 1 януари 2012 г., останаха без кандидати да ги оглавят.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване