07/06/11 18:30
(http://www.klassa.bg/)

Отлагат приватизацията на "Български пощи"

Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще вземе решение дали да оттегли промените в Закона за приватизация и следприватизационен контрол, обяви в Народното събрание Валентин Николов, зам.-председател на парламентарната група на управляващите, цитиран от БТА. Затова гласуването не е включено в дневния ред на парламента днес.
Промените предвиждаха от забранителния списък за раздържавяване да бъдат извадени държавните дялове в "Български пощи", АДИС, "Военното издателство" и "Аудио-видео Орфей".
Изпълнителната комисия е трябвало да вземе решение по казуса още вчера, но заради празника на МВР заседанието се е отложило. Според Николов дебатът по промените в закона трябва да се състоят сега, защото „Български пощи“ са на голяма загуба. „Това е неефективна и нереформирана система и тя трябва да се оптимизира по някакъв начин ударно“, категоричен е Валентин Николов. Ако не изтеглим закона, тогава Министерският съвет може да реши дали и по каква методология да ги приватизира, като миноритарният дял бъде продаден на стратегически инвеститор“, обясни депутатът.
Пощите се вадят от списъка, за да има и това като опция. За момента темата не е актуална, но целта е да се намери стратегически инвеститор, каза министър Ивайло Московски.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване