07/06/11 18:17
(http://www.klassa.bg/)

Свидетел по делото срещу Масларова бил заплашван

Свидетел на прокуратурата по делото срещу бившия социален министър Емилия Масларова е бил заплашван от един от подсъдимите. Това разказа вчера самият той по време на делото, което се гледа в Софийския градски съд. Пред магистратите Камен Маринов, който от 2005 г. е директор на Регионалната дирекция на МТСП в Стара Загора, разказа, че през 2009 г. ведомството се преместило в новата сграда, чийто ремонт е предмет на делото. След това обаче се получило наводнение в директорския кабинет, а от спукана тръба капела вода на масата. Маринов сигнализирал с докладна министерството за проблема. Няколко дни по-късно получил по телефона заплаха от подсъдимия Венцислав Драганов. Той му казал да внимава с кого говори, за да не му се случи случка. Двамата се познавали отпреди това, виждали се и се чували. Свидетелят знаел, че Драганов е бизнесмен и притежава хотел.
Емилия Масларова е подсъдима заедно с бившия си заместник Димитър Димитров, главния секретар на министерството по онова време Иван Пенев, бизнесмена Венцислав Драганов, Михаил Методиев и Росен Стефанов, че са присвоили чрез фалшиви счетоводни документи 11 038 405 лева, предназначени за ремонта на социалния дом в Стара Загора.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване