07/07/11 14:26
(http://radiomilena.com/)

„ERP и CRM почти безплатно, с европейски средства”

Стартира откритата процедура за кандидатсване за проекти „Покриване на международно признати стандарти и въвеждане на системи за управление в предприятията.“ Всички еднолични търговци или юридически лица, регистрирани по ТЗ или ЗК могат да кандидатстват и да получат безвъзмездно финансиране до 75% при покупка на CRM или ERP системи, както и хардуера към тях. Ето няколко акцента относно процедурата:

·         Общият размер на публичните финансови средства по ОП „Конкурентоспособност“ ще бъде около 1.1 млрд. евро.

·         Минимален размер на помощта по един проект: няма

·         Максимален размер на помощта по един проект: 391 166 лв.

·         Размер на безвъзмездната финансова помощ: 75% от допустимите общи разходи

До скоро много от фирмите се отказваха от възможността за кандидатстване по ОП поради тежките административни изисквания. Въвеждането на  международно признати стандарти беше една от основните пречки и около 60% от фирмите отпаднаха на административно ниво. Поради тази причина, експертите от министерството на икономиката приложиха промени в условията на кандидатстване. Отпада задължителното въвеждане на стандарт и като цяло процедурите са значително олекотени.

Интересното в случая е това, че програмите са специализирани за компютърни системи и позволяват придобиването на широк набор решения. Възможно е финансиране с европейски средства за внедряване на ERP системи, които организират и следят протичащите фирмени бизнес процеси. Използването на софтуер от такъв клас позволява получаването на достатъчно добре синтезирана и подредена информация, която да спомогне за вземането на най-правилните управленски решения. В допълнение към модерната ERP система, фирмите могат да заложат на интеграция с CRM – система за управляване на взаимоотношенията с клиентите. Този тип софтуер спомага на мениджърите да контролират персонала си, да си водят точна отчетност на текущи срещи, договори и потенциални клиенти.

В заключение, трябва да се отбележи, че основен фактор в спечелването на проект по ОП „Конкурентоспособност“ е изборът на професионална консултантска агенция, която да организира правилно всички документи за кандидатстване. Изборът на такава агенция е голям, но само водещите и утвърдени фирми в бранша могат да гарантират успех.

Microinvest е единствената софтуерна компания, която предлага решения за всеки етап от процеса на кандидатстване по Оперативните програми и внедряването на съвременни информационни системи – от контакта с подходяща консултантска агенция, през реалните и индивидуално изготвени оферти за ERP и CRM системи, до внедряването и поддръжката на софтуерните решения.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване