07/07/11 18:01
(http://www.klassa.bg/)

Атанас Атанасов поиска проверка за оправдателна присъда на Галеви

Незабавна проверка на Кюстендилския районен съд заради оневиняването на дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов по делото, по което Софийският апелативен съд ги осъди в сряда на общо 12 г. затвор. Това поиска бившият депутат от ДСБ и ексшеф на НСС Атанас Атанасов по Нова телевизия. Той настоя да се провери кой и как е назначил председателя на съда в Кюстендил. Самият Атанасов не бил изненадан от решението на Софийския апелативен съд да даде общо 12 години затвор на двамата, станали известни като братя Галеви. Според бившия шеф на контраразузнаването големият интерес към това дело говори за тежки проблеми в обществото ни. „Но това, че при едни и същи доказателства, две инстанции постановяват две абсолютно различни присъди, говори за едни много сериозни проблеми в съдебната ни система“, констатира Атанасов.
„Стигаме до тежкия проблем с тежко компрометирания ВСС и явно е необходима реформа в съдебната система, в кадровия орган. Тази присъда показа, че има тежки дефекти в тази система, но никой не предприема действия“, добави той. Атанасов отправи критики към висшите магистрати и заради назначаването на Владимира Янева за шеф на Софийския градски съд. По думите му този избор е “взривил съдебната система”, а в последно време съдийската гилдия показала, че не вярва на съдебния съвет и не иска да работи с него.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване