07/07/11 18:06
(http://www.klassa.bg/)

Консултантски фирми се интересуват от "Товарни превози"

Световноизвестни консултантски фирми проявяват интерес към „Товарни превози” на БДЖ, съобщи вчера председателят на съвета на директорите Владимир Владимиров. Още обаче не са известни инвеститорите, които стоят зад тях. Според Владимиров приватизацията на дружеството трябва да стане с участие на стратегически инвеститор. В холдинга ще подготвят анализите, а всичко останало ще бъде в правомощията на Агенцията за приватизация.
25 млн. лв. губи годишно превозвачът заради неефективни линии. Подготвен е списък с 19 дестинации, който са с най-лоши резултати. Въпросът със закриването на линиите обаче не е на БДЖ, а на правителството, защото железницата изпълнява и социални функции, обясни шефът на борда.
Локомотивите гълтат над 60 % от всички разходи в БДЖ, каза новоназначеният изпълнителен директор Йордан Недев. Според него косвените загуби от пробойните и кражбите от горива, резервни части заради неправомерно заплащане на извънреден труд са около 10 млн. лв. на година.
С около 5 % да бъдат увеличени цените на билетите за пътническите влакове още сега, предлагат от компанията. Окончателното решение обаче ще вземе транспортният министър Ивайло Московски.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване