07/07/11 18:04
(http://www.klassa.bg/)

Отложиха отново Закона за етажната собственост

Вчерашният парламентарен ден не стигна за окончателното приемане на допълненията и измененията в Закона за етажната собственост. Текстовете се гласуваха от 70-75 депутати, имаше и поименна проверка на кворума. Около 14 часа с гласовете на ГЕРБ бе решено да се удължи работното време до окончателното приемане на текстовете, но само 15 минути по-късно бе прието предложението второто четене да се отложи.
Преди това бе решено, че размерът на месечната вноска във фонд "Ремонт и обновяване", който общото събрание на собствениците в жилищните сгради
поддържат, ще е най-малко 1% от минималната работна заплата. Конкретният размер на тази вноска ще се определя с решение на Общото събрание на собствениците и трябва да бъде пропорционален на идеалните части на отделните собственици в общите части на етажната собственост.
Освен това сдружението на собствениците ще може да се учредява като юридическо лице, което ще правото да усвоява средства и от фондовете на ЕС, държавния и общинския бюджет – например за основен ремонт на блока.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване