07/08/11 18:38
(http://radiomilena.com/)

Дъжд и сълзи на премиерата на последния Хари Потър

Дъжд и сълзи белязаха дългоочакваната световна премиера на финалния епизод от филмовата сага за тийнейджъра-магьосник „Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 2″, предадоха световните агенции.
„Благодаря ви, че толкова много години се редихте на опашка за книгите ми и че се изнесохте на палатки на Трафалгар скуеър за тази премиера“ – поздрави многобройните си фенове авторката на романите Джоан Роулинг.
Когато насъбралото се множество отвърна на приветствието й, тя помоли младите хора да спрат: „Моля ви, вече ме разплакахте!“.
Тя благодари и на актьорския екип, който по такъв блестящ начин даде живот на героите й на големия екран.
Хиляди фенове не се изплашиха от капризното лондонско време, което им поднесе проливни дъждове и кратки проблясъци на слънце. Те превърнаха известния столичен площад в огромен къмпинг с надеждата да зърнат Роулинг и екранните звезди от сагата.
21-годишната Ема Уотсън, която във филмите се превъплъщава в образа на Хърмаяни, заяви през сълзи пред медиите: „Моята героиня промени живота ми. Тя ми беше като сестра и ще ми липсва. Тя ми даваше сили в живота и ме направи по-добър човек!“.Даниъл Радклиф, който специално пристигна от Ню Йорк за премиерата, каза че сагата за Хари Потър никога няма да свърши. „Всеки, който е гледал филмите през последните 10 години, не само вие, които сте на площада, а и милионите зрители от цял свят, всички ще ги носим в сърцата си до края на живота си!“
Рупърт Гринт, който във филмите играе Рон, благодари на въодушевените фенове, като им призна, че участието в сагата било „най-хубавата част от неговия живот“.
Гринт и Уотсън се задържаха с часове на червения килим, като щедро раздаваха автографи на феновете си, специално дегизирани за случая като Потър-герои.
Червеният килим, разпънат от Трафалгар скуеър до Лестър скуеър, където беше организирана прожекцията, беше дълъг 1,2 километра и се счита за най-дългия в света.
Филмовата поредица от предишните седем ленти за Хари Потър генерира приходи от над четири милиарда британски лири, а книгите за малкия магьосник се разпродадоха в над 450-милионен тираж. Световната премиера на „Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 2″ е предвидена за 15 юли, припомнят агенциите“. actualno.com

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване