07/10/11 17:24
(http://www.klassa.bg/)

Американската мечта на Бербо

Малко преди заминаването на подготовка в САЩ мениджърът на "Манчестър Юнайтед" сър Алекс Фъргюсън потвърди, че българският нападател Димитър Бербатов ще остане в клуба и през следващия сезон. Така Съра сложи край на сагата за трансфер на българина в именити европейски клубове. От нощта на онзи злополучен финал на „Уембли” до днес Митко се превърна във „Фигаро тук, Фигаро там“ по подобие на едноименния герой от популярната опера на Джакомо Пучини „Севилският бръснар“. Медиите го изпращаха в „Ювентус“, „Милан“, „Рома“, „Байерн“ (Мюнхен), ПСЖ, обратно в „Тотнъм“, че дори и... ЦСКА.
Но дойде денят хикс, в който съдбата, в лицето на Алекс Фъргюсън, трябваше да се реваншира на бившия капитан на националния отбор на България. Бербо заминава с тима на „червените дяволи“ на турнето в любимите на нападателя САЩ. Дали гузната съвест или гласът на феновете са причината шотландецът да признае, че голмайсторът на Висшата лига има бъдеще в отбора?
Така или иначе, Бербатов ще получи своя шанс да се докаже за пореден път, и то в страната на неограничените възможности. А предпоставки да се сбъдне американската мечта на Бербо не липсват. Например отсъствието от старта на подготовката на основния му конкурент за поста – Чекарито, поради дадената му по-дълга почивка. Сега на №9 не му остава нищо друго, освен да се възползва от шанса и да скъса мрежите на противниците отвъд Океана. Тогава нищо чудно да го видим титуляр още в мача за „Чарити шийлд”, с който се открива сезонът в Англия. Всъщност по-важното е не как Бербатов ще започне, а как ще завърши сезона. Ако и тогава е на терена, мечтата ще стане реална, ако ли пак е на пейката до Фъргюсън или пред телевизора в съблекалнята, трансферът от слух ще се превърне в...спасение.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване