07/10/11 18:05
(http://www.klassa.bg/)

Правят Комитет за наблюдение на магистрала "Струма"

Комитет за наблюдение на строителството на магистрала „Струма“ ще бъде обявен днес от Росен Плевнелиев, министър на регионалното развитие и благоустройството, съобщи пресцентърът на ведомството. В регулаторния орган са включени представители на строителното ведомство, предвижда се там да работят и експерти на министерствата на транспорта, на финансите и на околната среда и водите. В работата на звеното ще бъдат включени и представители на Агенция „Пътна инфраструктура”(АПИ), на централното координационно звено към МС и екоорганизации.
Консултативен експертен съвет ще бъде създаден от пътната агенция и представители на бранша. До това решение се стигна след среща на членове от Управителния съвети на АПИ и Българска браншова камара „Пътища“, съобщиха от агенцията в петък. От страна на АПИ в него ще участват директорите, които работят по оперативни програми „Транспорт“, „Регионално развитие“, и експерти от дирекциите за аварийните програми, текущ ремонт и поддържане, осъществявани с държавни инвестиционни заеми. Съветът ще заседава веднъж месечно и ще обсъжда актуални инфраструктурни проекти и специфични казуси, възникващи при реализацията им, решиха двете страни.
Обединение „Хемус А2” с водещ партньор „Трейс груп холд“, предложи най-ниска цена от 31,950 млн. лв. без ДДС за строителството на софийския Околовръстен път - пътен възел Яна, в петък. За изпълнители кандидатстваха 12 компании, но 2 бяха отстранени преди отваряне на ценовите оферти.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване