07/11/11 19:19
(http://www.klassa.bg/)

ДСБ предлага да подкрепи вот на недоверие срещу Цветан Цветанов

ДСБ ще предложи на депутатите от Синята коалиция да подкрепят вот на недоверие срещу министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, съобщи вчера лидерът на партията Иван Костов. Той уточни, че това е решение на партийното ръководство, взето по-рано в понеделник. Според Костов очаква се най-късно до края на тази седмица или в началото на следващата в Народното събрание да бъде внесено искане за вот на недоверие заради провала в политиката за сигурност, а вносители най-вероятно ще бъдат БСП и ДПС. По думите на Костов в този случай те не се притесняват от евентуални обвинения в съглашателство с левицата и с ДПС.
Ние още през февруари сме снели доверието си от Цветанов и сегашната ни позиция е естествено продължение на политиката ни, припомни заместник-председателят на партията Екатерина Михайлова. Според нея ползата е в това, че и да бъде сега освободен Цветанов, и да запази поста си, негативите падат все върху ГЕРБ. Михайлова допълни, че дори вицепремиерът Симеон Дянков вече критикува работата на МВР, макар и без да назовава конкретно Цветанов. Това показвало, че в правителството вече виждат дефектите в работата на министъра на вътрешните работи.
Във връзка с предстоящите наесен местни избори лидерът на ДСБ Иван Костов съобщи, че коалиция със СДС ще има в 10-те най-големи града. Вече текат и разговори със СДС за вицепрезидентското място в десния алианс. Както е известно, чрез вътрешни избори за кандидат-президент на Синята коалиция бе номиниран Румен Христов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване