07/11/11 18:36
(http://www.klassa.bg/)

Нападнаха посолствата на САЩ и Франция в Дамаск

Проправителствени сирийски демонстранти атакуваха вчера посолството на САЩ в Дамаск, съобщи Ройтерс, позовавайки се на дипломати.
Демонстрации имаше и пред френското посолство в сирийската столица. Протестите се проведоха дни след като посланиците на САЩ и Франция посетиха убежището на опозицията в Хама в централната част на страната. Според очевидци около 300 души са се събрали пред френското посолство, а стотици други са участвали в акцията пред американската дипломатическа сграда. Охраната на френското посолство е стреляла с бойни патрони срещу протестиращите, за да спрат нападението. Според очевидци поддръжници на президента Башар Асад са разбили прозорци, издигнали сирийския флаг над американското посолство и надраскали обидни графити. По-късно вчера протестиращите са се изтеглили от територията на посолството на САЩ. От Държавния департамент обявиха, че ще привикат сирийския посланик във Вашингтон, за да изразят недоволство от нападението срещу американското посолство в Дамаск.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване