07/12/11 19:10
(http://www.klassa.bg/)

76 млн. лв. дължи „Топлофикация-София“ на „Булгаргаз“

76 млн. лв. са текущите задължения на „Топлофикация-София“ към „Булгаргаз“, каза вчера изпълнителният директор на дружеството Стоян Цветанов, предаде БТА. Той обясни, че компанията е платила задълженията си за природен газ за първите четири месеца на годината. Дружеството е успяло да намали и загубите си, като в края на тази година очаква да е на минус с около 4 млн. лв. Цветанов добави, че потребителите на дружеството дължат общо 230 млн. лв. за използвана топлоенергия. Общите задължения на дружеството към доставчиците пък са достигнали 548,7 млн. лв., сочат данните от финансовия доклад на топлофикацията за 2010 г. От документа се вижда, че минимално се е повишила събираемостта на вземанията от битовите абонати и тя вече е 55,5%. Дружеството завежда и значително повече дела за стари задължения, като те вече са 14 435, сочи докладът.
Проблем за компанията остава поддръжката на мрежата, където не е инвестирано достатъчно в последните години. Положителен факт е, че клиентите на дружеството продължават да се увеличават и вече са над 425 хиляди. „Топлофикация-София“ започва и разяснителна кампания за възможностите й като топлинен счетоводител, обясни още Цветанов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване