07/12/11 19:12
(http://www.klassa.bg/)

Бойко Борисов: Ще обжалваме решението на Апелативния съд за Пловдивския панаир

Ще обжалваме решението на Апелативния съд за Пловдивския панаир. Това заяви вчера в Пловдив премиерът Бойко Борисов. Той отказа да коментира друго по казуса. Вицепремиерът Симеон Дянков добави по въпроса, че има и Върховен съд, до който държавата ще отнесе претенциите си за собствеността на панаира. В Пловдив Борисов заяви още, че трябва да се стимулират университети като Пловдивския медицински, защото според него такива университети нямало и в Европа. „Тези университети трябва да се стимулират и те да изнасят по-добри специалисти навън. Ние имаме умен народ и можем да ги изнасяме тези хора в Европа“, добави премиерът. Борисов коментира още, че специалистите в Медицинска академия в Пловдив са 4200, като от тях 1200 са чужденци. Образователният министър Сергей Игнатов, който също беше в Пловдив, обяви, че университетите у нас вървят добре, като повечето от тях се хвалят, че кризата не се усеща.
Премиерът коментира и болницата в Девин, като обяви, че който я е довел до това състояние, трябва да си подаде оставката и да се махне. Тогава правителството е щяло да даде пари за нея, добави Борисов. Здравният министър д-р Стефан Константинов пък обяви, че днес ще има среща с ръководството на болницата в Девин. „Държавата ще им предложи варианти, с които да им се помогне“, коментира той и добави, че няма нужда болницата да развива всички видове медицински услуги. Предвижда се болницата да стане медицински център, с легла за тежко болни, с реаномобил, който да ги извозва. За лечебното заведение ще бъдат отпуснати 2 млн. лева.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване