07/12/11 18:11
(http://www.klassa.bg/)

За да открие Бин Ладен, ЦРУ е прибягнало до фалшиви ваксинации

ЦРУ е организирало фалшива акция за ваксиниране в пакистанския град, където се е криел Осама бин Ладен, с цел да се добере до ДНК проби на някой от близките му, предаде „Ню Йорк таймс“. Американски служител разкрил за вестника, че пакистански лекар е задействал програмата в Аботабад и е получил достъп до комплекса, в който бе убит Бин Ладен, но не е успял да се види с него, нито да получи ДНК проби от някой от семейството му.
Д-р Шакил Африди е бил арестуван от пакистанските власти по обвинения, че е сътрудничил на САЩ, твърди вестникът. От ЦРУ са отказали всякакъв коментар на новината, която първо бе съобщена от британския в.“Гардиън“.
Когато морските тюлени атакуваха жилището на лидера на „Ал Кайда“ през май, те не са били сигурни, че той е там. Акцията по залавянето на Бин Ладен бе държана в тайна от пакистанските власти, което изостри отношенията между Исламабад и Вашингтон. Но фактът, че терористът е живял с години в Аботабад, подхрани съмненията, че някои членове на пакистанското правителство са знаели за това.
Администрацията на Барак Обама реши преди дни да отмени 800 милиона долара от помощта от 2 милиарда долара, предназначена за пакистанската армия.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване