07/12/11 11:24
(http://radiomilena.com/)

Изнесено заседание на Комисията по земеделието и горите

Комисията по земеделието и горите на 41-вото Народно събрание ще проведе изнесено заседание на 15 юли 2011 г., петък от 17,30 ч. в гр. Бургас – хотел БЪЛГАРИЯ – зала „КОМПАС”,   ул. Александровска № 21, на което ще обсъди законопроект за изменение и допълнение на Закона за рибарството и аквакултурите, внесен от Министерския съвет за второ гласуване.

В работата на  заседанието са поканени  да вземат участие: Областния управител на област Бургас – г-н Константин Гребенаров, кмета на гр. Бургас – г-н Димитър Николов, Областна дирекция „Земеделие”, Областна дирекция на ИАРА, МЗХ, представители на браншови организации от сектор „Рибарство” от региона, Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

Гости на заседанието на Комисията по земеделието и горите ще бъде 20-членна делегация от Комисията по рибарство на Европейския парламент, водена от г-жа Илияна Йотова – пълноправен член на същата комисия, която ще бъде на посещение в България на 14 и 15 юли т.г. по повод изготвяне на доклад   на тема „Настояще и бъдеще на рибарството в Черно море”, който е в процес на подготовка. Целта на посещението е евродепутатите от различните парламентарни групи и държави членки на Европейския съюз да се запознаят на място с проблемите и перспективите пред сектора в България.

Визитата предвижда срещи с представители на държавната администрация, законодателната власт, с широк спектър от представители на науката, риболовния, преработвателния и производителния бранш.

Инициативата за изнесеното заседание, съчетано със   срещата с европейската Комисия по рибарство, е на г-н Стоян Гюзелев – член на Комисията по земеделието и горите, народен  представител  от ПГ на  ГЕРБ,   гр. Бургас.

Делегацията ще се присъедини към заседанието на Комисията по земеделието и горите около 19,00 ч.

Предвижда се на срещата да бъдат дискутирани следните теми:

  1. Необходимост от провеждане на научни изследвания, които да определят екологичното състояние на Черно море и неговите запаси.
  2. Провеждане на изследователско проучване по отношение на тралирането и определяне на рисковете и ползите от премахването на някои от ограниченията, които съществуват на национално ниво.
  3. Премахване на принципа на Общ допустим улов и квоти, въведени за България и Румъния и неговото заменяне от многогодишни планове за управление.
  4. Състояние на дребномащабния риболов.
  5. Създаване на благоприятни условия за устойчиво развитие на риболовните ресурси, запазване на съществуващите работни места и създаване на нови в областта на риболова в Черно море.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване