07/13/11 16:17
(http://www.klassa.bg/)

"Литекс" надигра с 2:1 "Могрен" на старта на европохода си

Българският шампион „Литекс“ надигра като гост черногорския първенец „Могрен“ с 2:1 в мач от втори предварителен кръг на Шампионската лига. „Оранжевите“ изоставаха след 45 минути игра, но през втората част бяха неудържими и създадоха повече от десет чисти положения пред вратата на домакините. До 77-ата минута домакините водеха с 1:0, а ловчанлии имаха цели 4 греди на сметката си.
Все пак логичното се случи и „Литекс“ стигна до успеха благодарение на два гола на бившия национал Светльо Тодоров, който влезе като резерва. Две асистенции в мача записа друга резерва - Момчил Цветанов, който се включи блестящо и преобърна съдбата на своя тим след прекрасни пробиви. Официален дебют за ловчанлии направиха бразилците Кодо и Мирасема, както и бившият уругвайски национал Роберт Флорес. Така преди реванша „Литекс“ има комфортна преднина от 2:1, а ако ловчанлии повторят играта си и на родна земя, и ако имат повече късмет, могат да разгромят своя съперник във втория мач.
Старши треньорът на „Литекс“ Любослав Пенев обяви, че е доволен от победата над черногорците. Той не прие твърдението, че липсата на информация за „Могрен“ е изиграла лоша шега на българския шампион. „Няма такова нещо, явно някой си вади грешни впечатления, това че няма информация, не значи, че не познаваме съперника. Знаехме, че ще играе защитно, на контраатака, оттам дойде и единственото им положение за гол. Това че срещу нас се играе защитно, не ни притеснява. Във фаза атака имахме много положения – 12-13, и успяхме да вкараме само две. Беше въпрос на време да вкараме гол. Доволен съм, първи мач, победа на чужд терен, повече не мога да искам от момчетата“, заяви Пенев, който вчера пусна футболистите за един ден в почивка. За днес е предвидено следващото занимание, което е насрочено за 18,00 часа в четвъртък. 

Реваншът с „Могрен“ от втория предварителен кръг е идният вторник от 20,00 часа на модернизирания градски стадион в Ловеч.
Същевременно от Ловеч се заканиха, че ще дадат на УЕФА „Газиантепспор“ заради договора за продажбата на Ивелин Попов. Турският клуб от няколко месеца бави "оранжевите", като не превежда втория транш по сделката за национала. Парите трябваше да бъдат получени от ловчанлии още през пролетта, но от „Газиантепспор“ все още не се разплащат.
Както е известно, в последния месец в Турция избухна грандиозен скандал с черно тото. Голяма част от спонсорите напуснаха веднага, което изправи доста отбори пред финансова криза. „Литекс“ продаде Ивелин Попов на „Газиантепспор“ преди година. До края на юли турският клуб ще трябва да преведе парите за Попето, ако ли не, ловчанлии ще изправят тима пред европейската централа, която ще трябва да решава казуса. Проценти от сделката за Попов чакат още „Септември“ (София) и „Левски“. Според запознати не е изключено УЕФА да върне нападателя на "оранжевите", но това е по-малко вероятно.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване