07/13/11 15:01
(http://www.klassa.bg/)

Над 5 млрд. паунда приходи очакват в Лондон от игрите през 2012 г.

Летните олимпийски игри в Лондон през следващата година ще осигурят общи постъпления за местната икономика в размер на 5.1 млрд. паунда, или близо 5.8 млрд. евро. Това показват цифрите от последното проучване на финансовия гигант Visa Europe.
В анализа на компанията са включени няколко елемента – откриването на нови работни места, направени разходи на местните жители и чуждестранните гости на града в период от три години след края на олимпиадата. Специалистите от Visa Europe не пропускат да отбележат и оценят незабавния икономически ефект върху града за седемте седмици на игрите и на параолимпийските игри. Той възлиза на 850 млн. евро. От компанията смятат, че Летните олимпийски игри в Лондон ще окажат стимулиращо въздействие преди всичко върху заетостта, увеличаването на потребителското търсене и развитието на туристическия бранш.
Нетната печалба на фирмите в сферата на стоките и услугите ще се увеличи до 1.3 млрд. евро, а търговците на дребно могат да очакват ръст на постъпленията си с 209.5 млн. евро.
Според Visa Europe заради олимпиадата ще бъдат открити 17 900 нови работни места всяка година до 2015 г. Цялостният анализ на финансовия анализатор е базиран върху реалните нива на харчене в страните, които са сред последните домакини на олимпийските игри. Критиците обаче остават скептично настроени по отношение на организацията на спортния форум. Очакванията за цялостните разходи около него са изчислени на 10.6 млрд. евро.
Според кмета на Лондон Борис Джонсън резултатите са добри и обнадеждаващи. „Проучването показва, че сме на прав път в организацията. Игрите ще налеят милиарди паунди в икономиката ни и ще открият десетки хиляди работни места дори когато това грандиозно спортно шоу напусне нашия град“, заяви Джонсън.
В същото време стана ясно, че във втория етап на продажбата на билети за игрите в Лондон са били закупени над 750 000 ценни хартийки. Те ще бъдат връчени след жребий на около 150 000 души, които са подали успешно своите заявки. В третата фаза, която тече в момента и ще продължи до 17 юли, се очаква да бъдат продадени входни талони на други близо 700 000 желаещи. До момента са продадени общо 3.5 млн. билета на около 850 000 кандидатствали. Остават по-малко от 2.5 млн. непродадени талона. Най-търсени са ценните хартийки за церемонията по откриването и финалните състезания в плуване, колоездене на писта и лека атлетика.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване