07/14/11 17:13
(http://www.klassa.bg/)

ГЕРБ иска безотчетните пари на народните представители да се облагат

Парите, които депутатите получават към заплатите си за експерти и представителни разходи, вече ще се облагат. Ръководството на ГЕРБ e решило да поиска от бюджетната комисия в Народното събрание, от финансовото министерство и НАП да предложат законови промени, с които да позволят облагането на тези пари.
Според правилника за работата на Народното събрание всеки депутат получава всеки месец към заплатата си около 1500 лв., с които да заплаща услуги на експерти и сътрудници, както и да поема представителни разходи, свързани с работата му. Тези пари не се облагат и на практика са безотчетни. Темата стана актуална покрай дебатите за партийната субсидия на независимите депутати. Лидерът на РЗС Яне Янев дори показа по една от националните телевизии плик с получените от него безотчетни пари за последния месец. Веднага след това вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков обяви, че ще направи проверка дали народните представители взимат законно добавките.
Сега вече заради обществения интерес и дискусиите в медиите управляващите от ГЕРБ решиха да сложат ред в допълнителните пари на депутатите. Съответните законови промени надали ще могат да бъдат гласувани преди лятната ваканция на Народното събрание.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване