07/14/11 16:41
(http://www.klassa.bg/)

Конгресмени поискаха ФБР да разследва Рупърт Мърдок

Американски конгресмени поискаха да се разследва медийният магнат Рупърт Мърдок заради възможното участие на News Corporation в "криминална" дейност в САЩ, включително подслушване на телефоните на жертвите от 11 септември 2001 г., съобщи "Дейли телеграф". Републиканецът Питър Кинг, председател на Комитета по държавна сигурност в Камарата на представителите, отправи молба за разследване в открито писмо към директора на ФБР Робърт Мюлер. "Всеки човек, който е виновен за такова престъпление, трябва да получи най-строгите санкции, предвидени в закона", заявява Кинг. Сенатор Джей Рокфелер - председател на Комитета по търговия, наука и транспорт, смята, че в хода на разследването на Мърдок "ще се открият криминални неща", добавяйки, че неговият комитет може сам да започне подобно проучване. "Притеснявам се, че признанията за следене на телефони в Лондон от News Corp. вероятно се е разпростряло и до жертвите от 11 септември или е обхванало и други американци. Ако това е направено, ще има тежки последствия", добави Рокфелер - демократ от Западна Вирджиния.
В светлината на разразилия се скандал парламентаристи от Австралия също поискаха проверка дали са били подслушвани телефони и в островната държава. Лидерът на Зелените сенатор Боб Браун заяви: "Време е да прегледаме медийните практики, медийните собственици и да установим как се прилага медийният етичен кодекс в Австралия", предаде „Ей Би Си нюз“. Премиерът Джулия Гилард добави, че е отворена към идеята за разследване на средствата за масови комуникации.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване