07/14/11 04:14
(http://radiomilena.com/)

Петима независими ще спасят кабинета „Борисов” при третия вот на недоверие

Петима независими народни представители ще спасят кабинета при третия вот на недоверие срещу него, показа анкета на в. „Труд”, цитира Агенция Кросс. Оставката на правителството искат БСП и ДПС „за провал на политиката по вътрешна сигурност и обществен ред, проваленото членство в Шенген, полицейщина и нарушаване на основни човешки права”. Зад правителството ще застанат 117-те избраници на ГЕРБ. Заедно с независимите премиерът Бойко Борисов получава 122 гласа (при необходими 121) и оцелява при гласуването на исканото недоверие. Вотът ще бъде внесен в петък, разискванията ще са най-късно следващия петък, гласуването – 24 часа след тях.
„Ресурсите на това правителство са изчерпани и то не е в състояние само да се коригира”, заяви зам.-председателят на ДПС Лютви Местан след разговор с ръководството на червената група. Но добави, че ще бъдат частично удовлетворени, ако се постигне смяната на „един или друг министър”. Ангел Найденов, зам.-шеф на Коалиция за България, припомни, че още в началото на годината опозицията е смятала да иска недоверие заради скандала с подслушването, но премиерът Бойко Борисов отнел инициативата, като поискал вот на доверие.
Първият вот на БПС и ДПС срещу кабинета беше през октомври 2010 г. за здравеопазването. Вторият вот бе само преди месец – на 10 юни те поискаха кабинетът да си ходи, защото не е изпълнил антикризисните си мерки.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване