07/14/11 17:47
(http://www.klassa.bg/)

СДС обвини Сергей Игнатов в "партийна приватизация" на университетите

Призоваваме Сергей Игнатов да се откаже публично от опита си за партийна приватизация на държавните университети. Това обяви вчера съпредседателят на Синята коалиция и лидер на СДС Мартин Димитров. Поводът за позицията на сините са идеите на Игнатов за промени в Закона за висшето образование, с които се предлага ректорското ръководство да не се занимава с финансите на университета. Новите положения гласят, че трябва да се назначи изпълнителен директор на висшето училище, който да отговаря за парите и да е служител на Министерството на образованието. Сините приканиха министъра да се разграничи от тази идея. „Симеон Дянков, Бойко Борисов или ГЕРБ да сложат хора, които да управляват финансите на университетите, означава да отнемат автономията им. Би било същото, ако Дянков постави свои хора в общините”, коментира още Димитров.
Министър Игнатов от своя страна обвини СДС в предизборен популизъм. Той обясни, че предложението му няма да бъде задължително за университетите, а в новия Закон за висшето образование ще бъде записано, че всеки университет ще може да избира дали да има отделен изпълнителен директор за финансите.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване