07/15/11 10:54
(http://radiomilena.com/)

Авария в подстанция „Бургас’’прекъсна електрозахранването в област Бургас

Захранването е възстановено в рамките на 42 минути

 

По данни на Електроенергийния системен оператор ЕАД (ЕСО) на 15.07.2011 г. в 10,26 ч. в подстанция „Бургас”, собственост на Национална електрическа компания ЕАД, аварийно изключва трансформатор.

 

Това довежда до спиране на подаването на електроенергия за района между к.к. Слънчев Бряг и град Созопол, което преустановява захранването за клиентите на ‘’ЕВН България Електроснабдяване” АД в този район.

 

След действия от страна на дежурните диспечери от Централно диспечерско управление на ЕСО ЕАД и дежурните оператори в подстанция „Бургас” трансформаторът е включен отново след 4 минути, което позволява да стартира поетапното възстановяване на захранването за 90% от засегнатите клиенти на ‘’ЕВН България Електроснабдяване” АД.

 

След спазването на всички процедури за безопасно натоварване на мрежата и технологично необходимото време в такива случаи, захранването за всички клиенти е възстановено успешно в 11:08 ч.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване