07/15/11 18:56
(http://radiomilena.com/)

Внимание: Измами по телефона!

Във връзка със зачестили измами, РПУ Поморие предупреждава хората да бъдат особено бдителни.
1.Извършват се измами на граждани, отдаващи квартири и стаи под наем за летния туристически сезон на туристи. От Полицията предупреждават за измамници, действащи по схемата – предплащане на нощувки в квартира, при което заплащането става с фалшива /неистинска/ валута, при което  взимат рестото, съответно от истински пари, като обещават да се установят по-късно в квартирата, а се оттеглят в неизвестна посока.
В тази връзка е необходимо гражданите да предприемат мерки, предпазващи ги от този тип измами, като не  приемат заплащане във валута, а да насочват туристите към съответните обменни бюра.
2.Друг вид измами са по схемата „Пострадал роднина в болница” и искане на пари от близките за извършването на тежка операция, като парите най-често се предават в близост до болничните заведения на лица, представящи се за лекари и хирурзи.
3.Друг вид измами са по схемата ”Роднина е извършил ПТП, при което е убил дете” и искане на пари за освобождаване от наказателна отговорност, като измамникът в случая се представя за следовател или друг служител от полицията.
4.Друг вид измами са по схемата под предлог, че е спечелена награда от голяма верига магазини или лотарийна игра, жертвите се привеждат в здаблуждение, при което трябва да закупят определен брой ваучери от омбилни оператори и да продиктуват номерата им.
Умоляват се гражданите в случай, че получат такива телефонни обаждания, своевременно да уведомяват органите на РУП-Поморие на телефони 166 и 0596/2 20 90.

ЗАПОМНЕТЕ:
Измамниците често пъти сменят сценариите.
Не се доверявайте, не давайте пари на непознати, при всяко съмнение търсете помощ от полицията на телефони 166 или 0596 2 20 90.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване