07/15/11 21:02
(http://radiomilena.com/)

Продължават Яворови дни 2011

Продължават поетични празници, посветени на Яворов в Поморие. Вторият ден на празниците  започна с третата  национална научна конференция  „Аз не живея, аз горя”, която се проведе в Център „Свети Георги”. В националния форум взеха участие проф.д-р Яни Милчаков, проф.д-р Николай Даскалов, проф. Михаил Неделчев, доц.д-р София Ангелова, Маргарита Петкова – поетеса, д-р Димитър Михайлов и Георги  Райков.
Концертът на Мичо Димитров-цигулка, концертмайстор на Холандския радио-филхармоничен оркестър, под акомпанимента на Виолета Попова – пиано се състоя в Гранд хотел „Поморие” . За първи път цигуларят на холандския оркестър  посещава Поморие и участва в празниците на Яворов, но  остана силно впечатлен от красотата на морския град и обеща отново да се връща  в него.
С пиесата „Две хубави …“ – Мина и Лора – две части от едно тяло…душата на Яворов “ приключи втората вечер от  тазгодишното издание на Яворови дни 2011 г. Режисьорката  Кристиана Бояджиева повдига завесата на две любови, колкото различни,толкова и близки, защото пресечната им точка е  душата на един гениален Поет. Актрисите Евгения Кънчева  и Графиела Йосифова умело поднесоха на поморийската публика  истините на своите две героини, съдбовно обвързали живота си  с този на Яворов, а сценографията на Евгения Сърбева великолепно открои и  допълни внушенията на целия творчески екип, съобщи  Петя Казакова – учител по български език и литература. И допълни, че в съботния ден  ще бъдат излъчени лауреатите на националния конкурс за опезия „От заник слънце озарени”, в който участват 115 автора от цялата страна с над 700 творби.

От 18.00 ч. на 16 юли в читалище „Просвета” е предвидено  представянето на документалния филм „Аз не живея, аз горя”, с автор – Елена Димитрова  и на книгата „Не бой се и ела” на ИК „Персей”-София. От 20.00 е представянето на филма „На битието вихъра”. Продуцент и автор – Мариана Маринова.
Ще се проведе и заключителният етап на рецитал- конкурса по творби на Яворов . Над 40 индивидуални и групови изпълнители  ще участват в Националния рецитал- конкурс по творби на Яворов за любители

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване