07/16/11 14:08
(http://www.cross-bg.net/)

Радка Петрова: Нареждам проверка и до 10 дни огласяваме резултат по хода на делата за собствеността на "Труд" и "24 часа"

    София /КРОСС/ В ефира  на "Радио К2" прокурор Радка Петрова, председател на комисията Професионална квалификация, информационни технологии и статистика" към ВСС беше публично сезирана от водещата Илиана Беновска за делата на вестниците "Труд" и "24 часа" в Софийския градски съд (СГС). Радка Петрова прие сезирането и съобщи, че Висшият съдебен съвет (ВСС) ще поиска информация за хода на тези дела, защото се отнасят за собствеността на най-големите ежедневници "Труд" и "24 часа". Членът на ВСС съобщи още, че ще има резултат от проверката до една седмица или 10 дни. Резултатите прокурор Петрова ще огласи публично, каза тя и изрично подчерта, че това ще е проверка по хода, а не по съществото на делата, т.е. няма да има намеса в работата на независимия СГС.
Източник: Информационна агенция КРОСС
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване