07/17/11 17:37
(http://www.klassa.bg/)

Пътни фирми платили близо 70 хил. лв., за да не проверяват товари на камиони

Близо 70 хил. лв. са дали строителите на магистрала „Тракия“ на служители от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) и „ДАИ“ - Стара Загора, съобщи пресцентърът на МВР. Парите са давани срещу обещанието, че фирмите няма да бъдат глобявани за претоварване на камионите, които карат. По първоначални данни корупционната схема е работила от второто полугодие на миналата година. Схемата бе разкрита след провеждането на операция „Спокойствие“. Намерени са и 12 000 лв. в местния офис на АПИ-Свиленград, чиито произход тепърва ще се изяснява. Процесуалните действия по случая продължават.
Случилото се няма общо с изграждането на магистрала „Тракия”, съобщиха от АПИ. Пътната агенция разполага общо със 7 мобилни групи, които следят теглата и габаритните размери на камионите и задържаните служители работят в тях.
Те ще бъдат санкционирани с глоби и имуществени санкции между 1000 и 5000 лева. Според данните на агенцията, през 2010 г. са съставени над 1000 акта на извънгабаритни и/или тежки автомобила, а общата стойност на наказателни постановления е близо 1 млн. лв. За същия период приходите от такси за движение на тези превозни средства са се увеличили с над 30% и са достигнали над 3 млн. лева.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване