07/18/11 16:11
(http://www.klassa.bg/)

Бразилия е аут от Копа Америка, "кариоките" шокираха света с дузпите си

След като Аржентина отпадна от Копа Америка` 2011 и другият голям фаворит за трофея Бразилия безславно приключи участието си на турнира още на четвъртфиналите. „Кариоките“ сензационно загубиха от Парагвай с 0:2 след дузпи (0:0 в редовното време и продълженията), като петкратните световни първенци буквално станаха за смях при изпълненията си от бялата точка, като не само не успяха да вкарат при нито един от 4-те си опита, но в 3 от тях дори не можаха да уцелят вратата.
Бразилия доминираше в игровите 120 минути, като множество пропуски направи новата голяма звезда на тима Неймар, а Пато и Гансо също изпуснаха да вкарат от отлични положения. Така в редовното време и продълженията двата тима не успяха да си вкарат гол и всичко трябваше да се реши с 11-метрови наказателни удари. Двата тима пък доиграха двубоя с по 10 човека, след като Лукас Леива и Антолин Алкарас бяха изгонени с директни картони в 103-тата минута, когато имаше масово сбиване между играчи на двата състава.
При дузпите с пропуски за „кариоките“ се отчетоха Елано, Тиаго Силва, Андре Сантос и Фред. Така играчите на Мано Менезес биха в аут 3 от 4-те си дузпи и повече от заслужено отпаднаха на 1/4-финалите. На 1/2-финалите героите от Парагвай ще се изправят срещу изненадата на Копа Америка 2011 – тима на Венецуела, който отстрани Чили с 2:1. В тази среща бившият защитник на „Вихрен“ (Сандански) Габриел Сичеро се превърна в герой за Венецуела, след като вкара победния гол. На стадиона в Сан Хуан венецуелците поведоха в 35-ата минута, когато Хуан Аранго центрира от фаул и в наказателното поле Освалдо Вискарондо надскочи противниковата отбрана и с глава прати топката в мрежата зад Клаудио Браво. Чили изравни в 70-ата минута. Алексис Санчес проби по дясното крило и стигна почти до аутлинията, от там върна топката към Умберто Суасо и той от точката на дузпата вкара за 1:1. Всичко в двубоя се реши в 81-вата минута, когато Габриел Сичеро бе най-съобразителен в чилийския пеналт и с решителен удар простреля Браво, за да донесе историческа за Венецуела победа с 2:1.
Той носи за кратко екипа на Вихрен през 2006 година. Неговият брат – Алехандро Сичеро, пък игра за „Литекс“ от 2005 до 2008 година. В първия полуфинал се срещат Перу и Уругвай в сряда от 03,45 часа, а другият сблъсък е между Парагвай и Венецуела, който е в ранните часове на четвъртък – в 03,45 часа.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване