07/18/11 16:28
(http://www.klassa.bg/)

"Левски" привлече юношата на "Барселона" Тони Калво

Отборът на „Левски“ направи истински трансферен удар, привличайки в редиците си за сезон 2011/2012 европейския шампион за младежи с тима на Испания и юноша на „Барселона“ Тони Калво. 24-годишният техничар пристига на „Герена“ като свободен агент, след като през последните шест месеца беше съотборник на Валери Божинов в италианския „Парма“.
Тони Калво е юноша на „Барселона“ и през сезон 2006/2007 записва 18 двубоя и три гола на сметката си за втория тим на европейския клубен шампион под ръководството на Кике Костас. Следващите четири сезона Калво се състезава в гръцкия „Арис“ (Солун), където записва 117 мача и 20 гола в местния шампионат. През януари тази година испанецът премина в редиците на „Парма“, където обаче изигра само три срещи, тъй като претърпя операция от херния. Тони Калво минава и през всички гарнитури от 16 до 20 години на испанския национален отбор. Отбелязал е два гола за „Ла Фурия“ при 19-годишните, с която възраст става европейски шампион на първенството в Полша през 2006 година.
Испанецът се отличава с пъргавина и отличен дрибъл, а контрактът му с тима на „Левски“ е за една година.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване