07/18/11 09:30
(http://radiomilena.com/)

Полицейска операция за неутрализиране на схеми за източване на застрахователни компании

Мащабна полицейска операция за неутрализиране на схеми за източване на застрахователни компании, бе проведена през последните дни на територията на Бургас – град. Операцията е осъществена от служители от група «Противодействие на кражбите и противозаконното отнемане на моторни превозни средства» към сектор «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас съвместно със служители от Четвърто Районно управление «Полиция» – Бургас, като са задържани петима бургазлии : 44 год. С.А., 29 год. С.Ж., 25 год. С.Д., 37 год. Т.К. и 32 год. Й.К.

Констатирано е, че задържаните под ръководството на С.А., системно са извършвали измами, чрез фиктивни ПТП и противозаконни отнемания на МПС, с цел получаване на застрахователни премии от различни компании. Към момента са установени четири такива случая.

44 годишния бургазлия С.А. създал стройна организация от лица, извършващи противозаконни отнемания на МПС. В голяма част от случаите С.А. съдействал за връщането на откраднатите коли на собствениците им, като откупите за връщане на автомобилите преминавали задължително през него.

Друга част от автомобилите, за които не е платен откуп, се разглобявали на части и се продавали в автоморги в цялата страна или откраднатия автомобил в цялост се продавал на други криминално проявени лица, притежаващи регистрация за такъв автомобил.

Спрямо задържаните е взета мярка «задържане под стража» за срок от 72 часа, като днес следобед в Бургаски районен съд предстои гледане на постоянните им мерки.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване