07/21/11 16:36
(http://www.klassa.bg/)

66% от французите не искат втори мандат на президента Саркози

Според проучване на института Ipsos, поръчано от сп. “Поан“, 66% от французите не желаят президентът Никола Саркози да бъде преизбран догодина, предаде Ройтерс. 29% са на обратното мнение.
Сред привържениците на управляващата партия Съюз за народно движение 72% биха желали той отново да е държавен глава , докато само 8% от симпатизантите на левицата са „за“.
60% от анкетираните смятат, че Саркози няма да спечели. Авторите на изследването подчертават, че той се ползва с много голям дефицит на подкрепа сред младите (около 80% от лицата под 35 г. не желаят неговото преизбиране), както и сред високообразованите (72% са на същото мнение). Проучването е извършено на 14 и 16 юли от национална извадка от 956 души над 18 г.
Досега нито Саркози, нито партията му са заявили, че той ще участва в изборите следващата пролет. Социалистите регистрираха в сряда за първичния вот през октомври 6-има кандидати. Зелените вече избраха с вътрешно гласуване за свой кандидат евродепутата и бивш магистрат Ева Жоли, а Националният фронт номинира лидерката си Марин льо Пен.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване