07/21/11 16:26
(http://www.klassa.bg/)

Ако Калфин не получи сериозна подкрепа на конгреса, Кунева ще дръпне леви гласове

С уговорката, че не съм голям наблюдател на процесите в БСП , мога да кажа, че около избора на кандидата за президент в БСП има напрежение. Моето лично усещане е, че различните крила в БСП се борят не толкова да намерят най-добрия кандидат на партията, колкото да разчистят вътрешните си отношения. И би било много жалко, ако кандидатурата на Ивайло Калфин попадне в този капан. Не знам доколко това е възможно, но определено съществуват признаци за подобен вариант.
Бих казала, че БСП е поставена в доста сложна ситуация. Както показват нашите изследвания, а и на други агенции, Миглена Кунева има позиции да привлича гласове отляво, както и отдясно. Тя е доста добре припозната като възможен кандидат на център-левите гласове. Това се случи като резултат от управлението на тройната коалиция и, разбира се, благодарение на сериозното говорене в публичното пространство през последната година, че именно тя е възможният кандидат на социалистите. В този смисъл, ако конгресът на БСП в събота не утвърди достатъчно категорично кандидатурата на Ивайло Калфин за кандидат-президент, много е възможно голяма част от традиционните привърженици на партията на практика да припознаят Кунева като техния по-успешен кандидат и да гласуват за нея.
При положение че този вариант се случи, това ще доведе до допълнителни вътрешни колизии в партията след изборите. В този смисъл резултатът от този конгрес ще бъде като вътрешен вот „за“ или „против“ ръководството на Сергей Станишев.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване