07/21/11 17:51
(http://www.klassa.bg/)

Борисов: Няма да има смени на министри преди изборите

Преди парламентарните и местните избори тази година няма да има смени на министри в правителството. Това обяви вчера пред bTV премиерът Бойко Борисов. Според него за момента членовете на правителството се справят с работата си. На въпрос, дали слуша Симеон Дянков, Борисов отговори, че слуша всичките си министри. И допълни, че не вижда нищо лошо в това да слуша финансовия си министър.
Борисов коментира и заплатите в администрацията, оповестени в изнесения на страницата на МС доклад за състоянието на държавната администрация, според който в някои от министерствата има драстично увеличение. „За регионалното министерство те са оправдани. Там се управляват проекти за милиарди“, каза премиерът. Той поясни, че мениджърите в частните компании, които ръководят подобни проекти, получават заплати от порядъка на 10 000 евро.
Борисов заяви още, че практиката МВР да получава дарения от граждани и фирми ще бъде прекратена, като ведомството ще бъде компенсирано с необходимите средства от бюджета. В края на месец май стана известно, че МВР е събрало от частни дарители 6,5 млн. лв. за три месеца. В техническата част на оповестения вчера доклад на Европейската комисия тази практика също беше критикувана. Борисов уточни, че тя съществува от 22 години и че очаква от МВР да направят справка колко са точно парите, за да бъдат предвидени те в бюджета за следващата година. "Щом не се приема от Брюксел, ще отстраняваме", каза Борисов и обясни защо събирането на даренията не е спряно от сегашното правителство: "От години е тази практика и Цецо я е продължил."
По повод предстоящия вот на недоверие, който ще бъде дебатиран в понеделник, Борисов каза, че му е жал за лидера на СДС Мартин Димитров, тъй като трябвало да гласува заедно с БСП и ДПС.
Премиерът каза още, че парите, пренасочени към ГЕРБ от държавната субсидия за независими депутати, които са декларирали принадлежност към тях, са дарени за болни деца. Той обаче каза, че не знае колко са тези депутати.


Яне Янев поиска охрана

Лидерът на РЗС Яне Янев поиска вчера от премиера Бойко Борисов охрана по време на срещата им на „Дондуков“ 1. Янев каза, че е предложил на премиера българският парламент да приеме декларация, осъждаща тероризма, насилието и опитите за създаване на хаос и безредици в навечерието на изборите. Борисов му обещал ГЕРБ да подкрепи такава декларация. Янев потвърди намерението си да гласува в пленарна зала „за“ вота на недоверие към кабинета.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване