07/21/11 18:14
(http://www.klassa.bg/)

Дават 15 млн. лв. за производство на качествени плодове и зеленчуци

България ще поиска разрешение да плати 15 млн. лв. за производство на качествени плодове и зеленчуци през 2012 г. Агроминистерството е разработило схема за предоставяне на помощта, която до края на месеца ще бъде внесена за одобрение в ЕК, съобщи министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. Очаква се тя да започне да действа от началото на 2012 г., а средствата да се изплащат до края на годината. Инспектори от Агенцията по храните ще следят качеството на всички етапи от производството, транспортирането и търговията.
Няма увеличение на заплатите от 36% в МЗХ, обясни Найденов, който коментира изнесените данни, че средната брутна заплата на служителите в МЗХ от 777,02 лв. през 2009 г. е нараснала на 1056,40 лв. през 2010 г. Според него некоректно за средна заплата е представено възнаграждението в централното управление, а там са и дирекциите, които работят по европейски програми и получават допълнителни пари.
Служителите на МЗХ в страната взимат средно 609 лв., което е най-малко в цялата администрация. Реалното увеличение е с 1,39 лв., което е приблизително 0,14%, обясни министърът. От МЗХ са подали коректно данните, но те не са интерпретирани правилно. Който е допуснал тази грешка, трябва да си понесе отговорността, каза още министърът.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване