07/21/11 18:28
(http://www.klassa.bg/)

ЕВН инвестира 10 млн. лв. в нов фотоволтаичен парк край Бургас

Австрийската компания „Натуркрафт“ откри вчера вторият си фотоволтаичен парк у нас. Инсталацията се намира в землището на бургаското с. Тръстиково като дружеството е инвестирало 10 млн. лв. в проекта. Дружеството е от групата на ЕВН България, а слънчевият парк е с мощност 2000 квтп (киловатпика) и е разположен на площ от 80 дка. ''Соларнитя парк, който откриваме днес е най-големият фотоволтаичен парк за концерна EVN AG като в него сме вложили опита, който натрупахме след отварянето на първия ни соларен парк в България край Сливен през 2010 г. Слънчевата централа в Тръстиково спестява 2000 тона вредни емисии годишно като от началото на юли 2011г. досега е произвела 218 хил. квтч. електроенергия” заяви Калина Трифонова, управител на „Натуркрафт” ЕООД.
''Бургаският край е една от най-подходящите места за изграждане на подобни соларни централи и искам да поздравя инвеститорите за тяхното решение да инвестират тук'' заяви управителят на област Бургас Константин Гребенаров.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване