07/21/11 16:01
(http://www.klassa.bg/)

Парагвай стигна до финала без победа

Отборът на Парагвай победи тима на Венецуела с 5:3 след изпълнение на дузпи и се класира на финала на турнира Копа Америка за първи път от 1979 година насам, когато триумфира в надпреварата за първи и единствен път в своята история.
Парадоксалното в класирането на Парагвай на финала е фактът, че „гуараните“ достигнаха до двубоя за трофея, без да запишат нито една победа в турнира. Първо в груповата фаза момчетата на селекционера Герарго Мартино извъртяха три последователни ремита – с Еквадор 0:0, с Бразилия 2:2 и с Венецуела 3:3. След това на фаза четвъртфинал Парагвай отстрани Бразилия след изпълнение на дузпи, като в редовното време срещата завърши при резултат 0:0, а сега на полуфинал тимът елиминира и Венецуела отново след изпълнение на дузпи, като и този път двубоят в редовното време завърши при резултат 0:0. В битката за трофея отборът на Парагвай ще срещне тима на Уругвай. Финалът ще се играе на 24 юли в Буенос Айрес.
След края на двубоя футболисти и хора от треньорските щабове на двата отбора се сбиха на терена. До сериозни инциденти обаче не се стигна, като само бързата намеса на полицията предотврати по-нещастни последици.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване