07/21/11 17:54
(http://www.klassa.bg/)

Прокуратурата щяла да търси своя комуникация с ЕК

Ще търсим собствена комуникация с Европейската комисия, за да се опитаме да ги убедим, че понякога, преди да правят изводи за системни пропуски по четири-пет дела, е добре да се чуе и нашата позиция. Това каза вчера главният прокурор Борис Велчев по повод критиките към работата на прокуратурата и персонално към него в доклада на Европейската комисия. Той отбеляза, че делата в България са няколкостотин хиляди. По думите му броят на осъдените лица за участие в организирани престъпни групи за последните 4 години е нараснал три пъти. „Нима е възможно една оправдателна присъда по т. нар. знакови дела – това е понятие, което все още ми предстои да разбера какво означава, да даде повод за подобни изводи по отношение на всички стотици дела годишно. Струва ми се, че това е несправедлива оценка и аз реагирах срещу нея”, добави Велчев. Според него с премиера били единни в мнението да се анализират препоръките и да се изпълнят до догодина, за се постави въпросът „оттук нататък какъв да бъде механизмът, ако изобщо ще го има“.
Междувременно Висшия съдебен съвет избра Александър Налбантов за ръководител на Софийската районна прокуратура, която той оглавява и досега. При явно гласуване го подкрепиха всички 20 присъстващи членове на съвета.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване