07/21/11 08:40
(http://www.klassa.bg/)

Първи в Югоизточна Европа пускаме TUBORG в PET

Карлсберг България пуска за първи път в Югоизточна Европа премиалната бира TUBORG в PET бутилка. Новата 1-литрова опаковка е създадена, за да отговори на специфичните предпочитания на българския потребител и тенденциите на пазара у нас. Бирата ще се произвежда по лиценз в пивоварната на компанията в Шумен с гаранция за същото високо качество, като тази в стъклените бутилки. 

„Пускаме TUBORG PET след сериозни проучвания на пазара, които показват, че все по-голяма част от българите предпочитат да купуват бира в такъв тип опаковка. През 2011 година 70% от продажбите в магазините у нас са именно на PET опаковки, докато през 2002 година те бяха едва 16%”, обясни Александър Грънчаров, Изпълнителен директор на Карлсберг България. 

Причината за това е, че българите подхождат практично, търсят по-лека опаковка и оптимално съотношение между качество и цена. Освен това у нас няма предразсъдъци към полимерните бутилки. 

„Затова след излизането на българските премиални бири в разнообразни PET опаковки решихме, че е крайно време да предложим и лицензионна марка в такъв тип бутилка. Още повече, че тази година се задълбочава и тенденцията за разширяване на т.н. топъл пазар или продажби в магазините за консумация вкъщи за сметка на консумацията в заведенията. Ако през 2009 година съотношението е било 68 към 32%, то към днешна дата вече е 72 към 28%”, обясни още Грънчаров.

Новият 1-литров PET на TUBORG ще отговори на високите очаквания на феновете на марката, не само защото повтаря традиционния дизайн с цвят и форма на утвърдената стъклена бутилка, но и е направен от висококачествена многопластова пластмаса, която има отлични характеристики за съхраняване на бирата. Сериозно предимство е и изключително конкурентната препоръчителна цена от 1,99 лева. Комбинацията от всички тези фактори създават сериозна възможност с новия продукт TUBORG да увеличи пазарния си дял в сегмента на премиалните лицензионни бири у нас.

От утре, 19 юли 2011 г., стартира и онлайн промоция в официалната Facebook страница на TUBORG http://www.facebook.com/tuborg.bg, където потребителите ще могат да се регистрират като организатори на парти и да печелят еднолитрови бутилки TUBORG за него. За тази цел, те трябва да поканят гостите си онлайн, като публикуват специален парти код, с помощта на който всеки ще може да се включи в гест лист за тяхното парти.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване