07/23/11 23:21
(http://e-vestnik.bg/)

Ейми Уайнхаус - In Memoriam

Скандалната британска певица Ейми Уайнхаус (AmyWinehouse.com) е била намерена мъртва в лондонския си апартамент, потвърдиха от лондонската полиция.  В първоначалните съобщения нямаше официална причина за смъртта й. Естествено, предполага се, че е причинена от свръхдоза наркотици.

Изпълнителката на песента Rehab, в която пее, че не иска да отиде в център за наркозависими, бе едва на 27 години.
Миналия месец тя отмени серия ангажименти в Европа след кошмарно представяне в Белград. Ейми бъркаше текстовете на песните, заваляше думите и дори хвърли едната си обувка в публиката, а после се отказа от хонорара си.

Тя получи нареждане от своя мениджър Рай Косбърт да се оттегли от музикалната сцена, за да се погрижи за здравето си.
Уайнхаус се лекуваше от зависимостта си към алкохола и наркотиците в рехабилитационна клиника и беше изписана три седмици преди злаполучния концерт.
След бурна връзка, приключила с развод с първия й съпруг, ексцентричната британка бе решила и отново да се омъжва в най-скоро време. Новината за предстоящата сватба беше огласена от любовника й - 33-годишният режисьор Рег Травис.

“Покрита с татуировки, отдала се на лошите пороци, кой изобщо би искал да бъде с нея?”, писаха за нея в клюкарското издание “Ок!”.
Въпреки раздърпания си стил, който мнозина намират за отблъскващ, миналата година тя създаде дамска линия за есенната колекция на “Фред Пери” - марката, която символизира аристократичен стил и елегантност. През 2008 г. пък стана рекламно лице на Роберто Кавали.
През 2008 г. тя спечели пет награди “Грами” - за запис, песен, дебют, вокален поп албум и най-добро вокално женско поп изпълнение.
Заради големия й глас я сравняват с големите черни певици - джаз легендите Ела Фицджералд и Дайна Уошингтън, соул кралицата Арета Франклин и Мейси Грей.

С този дълбок, хриптящ “черен” глас тя създаде парчета като Back To Black, Addicted, You Know I’m No Good..
Талантливата Ейми Уайнхаус оказа влияние върху нарастването на популярността на жените соло изпълнителки и съживява британската музика, пишеха критиците за нея.
Преживе обаче майка й се страхуваше, че “шоубизнеса” ще убие дъщеря й.
Родена е в Лондон, дете на разведени родители. Свири на китара от малка, като още на 10 години сформира “бял еврейски вариант” на дамската рапгрупа “Солт’н’Пепа”, популярна в началото на 90-те.
За актуалния си втори албум твърдеше, че се е вдъхновила от подобни момичешки формации през 50-те и 60-те.
Литературната героиня, на която се оприличаваше Ейми, бе шекспировата лейди Макбет.

Наркотиците и алкохолът обаче заемаха важно място в живота й, а жълтата преса не пропускаше нито една нейна издънка. Веднъж бе похвалила любимия си коктейл с описанието “Изпиваш два (шота) и не мърдаш от стола…”.
Изпълненията в Белград съвсем не бяха единствени - случваше се, например, на концерт да прекъсне песен по средата, за да иде да повръща в тоалетната, и после да не се върне на сцената, а да иде да пиянства в компания.
Тя самата се оправдаваше, че я хваща бързо, защото предпочита да пие вместо да се храни, като не криеше, че в миналото си е имала хранителни разстройства като булимия и анорексия.
Беше й се случило и да се търкаля пияна по улиците на Ню Йорк, след като се раздели с гаджето си. Това е любовна мъка, а тя не се лекува в клиника за пристрастени, оправдаваше я баща й, шофьор на такси.

Публикувана на 07/23/11 23:21 http://e-vestnik.bg/12291/eymi-uaynhaus-3-klipa/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване