07/23/11 10:41
(http://radiomilena.com/)

Петър Стойчев световен шампион на 25 км. в открити води

Най-добрият български плувец на дълги дистанции Петър Стойчев стана световен шампион в дисциплината 25 километра в открити води на Световното първенство по плувни спортове, което се провежда в Шанхай, предаде  Агенция Кросс. Стойчев срази конкуренцията в изключително топлото време и успя да спечели златния медал. Многократният носител на Световната купа записа най-добро време от 5:10.39.8 часа и спечели надпреварата само няколко дни, след като остана 27-ми в дисциплината 10 километра в открити води.
Владимир Дячин от Русия финишира на втората позиция, на 35.8 секунди след българския плувец, а Чаба Герчак от Унгария грабна бронзовото отличие, на 38.3 секунди след Стойчев.
Българинът обаче не успя да успя да спечели квота за Олимпийските игри в Лондон от шампионата в Китай, тъй като олимпийска е само по-късата дистанция. Първите десетима от класирането на 10 километра вече се класираха за Лондон, а през юни следващата година ще бъдат разпределени останалите 14 места в единствената олимпийска дистанция в маратона.
В стартовия  списък на състезанието присъстваха   5- ма световни шампиони. Трима от тях преплуваха цялата дистанция. От стартиралите 33 плувци 16 се  отказаха и не завършиха състезанието.
„Това най-вероятно бе последното ми световно първенство, никога не бях печелил златен медал преди, така че нито за момент не ми мина през ума, че ще спечеля днешното състезание“, сподели световният шампион Петър Стойчев.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване