07/24/11 18:40
(http://www.klassa.bg/)

Утвърдиха Ивайло Калфин като кандидат-президент

Ивайло Калфин беше утвърден в събота от конгреса на БСП като нейн кандидат за президент. Делегатите в зала 1 на НДК обаче не номинираха вицепрезидент, което даде основание както в кулоарите, така и в медийното пространство да се говори за договорки между левицата и ДПС. Твърди се, че ДПС ще осигури подкрепа за Калфин, което ще му гарантира най-малкото балотаж, ако на партията на Доган й се даде възможност да издигне свой човек за вицепрезидент. Лидерът на БСП характеризира пред БНР като „врели-некипели“ предположенията за задкулисни договорки.
Самият Ивайло Калфин присъства на конгреса на БСП, но първоначално седна сред гостите, тъй като не е член на партията. По-късно Станишев го покани на президиума.
Пред делегатите Станишев акцентира, че Калфин отговаря на всички критерии, които българите поставят на своя бъдещ президент - да е обединител на нацията, да представлява добре България по света и да има авторитет в Европа, да е честен и почтен. Станишев напомни, че Калфин е доказал недвусмислено своята лоялност към лявата кауза, влизал е в битки с опоненти на БСП и ги е печелил.
Окончателно кандидатурата на Калфин ще бъде утвърдена в края на седмицата на тържествата под връх Бузлуджа, където членовете на БСП ще очакват да чуят и името на подгласника на Калфин.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване