07/25/11 15:56
(http://www.klassa.bg/)

10 лв. за 900 грама пчелен мед

Добрата реколта тази година ще запази цената на пчелния мед, която е 10 лв. за буркан от 900 г. Няма да има промяна и при останалите пчелни продукти въпреки поскъпването на захарта и горивата, съобщи Ефрем Моллов, зам.-председател на Националната браншова организация „Български пчеларски съюз”. Между 12 и 16 кг мед от кошер получават пчеларите, което е много добър добив за планината. През 2010 г. валежите и студеното време понижиха добива от кошер до 3 - 5 килограма. След седмица-две новата реколта ще е вече по пазарите, ще има богата гама, включително и манов мед.
Заявките за плащане по пчеларската програма се подават до 31 август, съобщиха от Държавен фонд „Земеделие”. Срокът е за бенефициентите, които имат сключени договори с фонда по Националната пчеларска програма. Всички, които са закупили нови кошери, задължително трябва да ги маркират съгласно Наредбата за регистрация и идентификация на пчелните семейства.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване