07/25/11 18:27
(http://www.klassa.bg/)

"Булгартабак" с печалба от 34 млн. лв. за полугодието

В условията на силно конкурентна среда „Булгартабак холдинг” АД приключва първото полугодие на 2011 г. с положителен финансов резултат от 34,091 млн. лв., съобщиха от компанията. За първите шест месеца на годината са отчетени приходи от 45.966 млн. лв. , които съществено превишават приходите през същия период на 2010 г. Увеличението е резултат на по-високите дивиденти, гласувани за разпределение на общите събрания на акционерите от двете цигарени фабрики, „Благоевград – БТ“ и „София – БТ“. Според данните на холдинга за първите шест месеца на 2011 г. се наблюдава намаление на разходите за персонал със 148 хил. лв., както и намаление на разходите за амортизация с 381 хил. лв., което е с 36.92%. Средно-претеглената цена от последната борсова сесия, на която са търгувани акциите на дружеството към 30 юни 2011 г., е 34.25лв./акция, а към 30 юни 2010 г. е била 15лв./акция.
Междувременно снощи изтече срокът , в който кандидат-купувачите на „Булгартабак холдинг“ трябваше да купят информационен меморандум, за да продължат участието си в конкурса. Днес се очаква Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол
официално да обяви кои от останалите трима играчи са направили това. По неофициална информация Бритиш Американ (Holdings) Табако Ltd, Лондон, и Си Би Фемили Офис Сървис ГмбХ, Австрия, както и БТ Инвест ГмбХ, Австрия, са купили меморандум и по този начин са потвърдили намеренията си да подадат и обвързващи оферти.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване