07/25/11 16:17
(http://www.klassa.bg/)

Камериерката от "Софител": Доминик Строс-Кан да отиде в затвора

Камериерката, обвинила Доминик Строс-Кан в сексуално посегателство, излезе от сенките и най-накрая разказа своята версия на историята, съобщи "Ню Йорк пост". "Бях сама и бях толкова уплашена", заяви през сълзи Нафисату Диало пред телевизия Ей Би Си в драматичен и трагичен разказ за сексуалното насилие от страна на бившия шеф на Международния валутен фонд. "Искам правосъдие. Искам той да отиде в затвора", каза 32-годишната майка от Гвинея. "Искам той да знае, че има места в света, където не можеш да използваш парите си, не можеш да използваш властта си, когато правиш подобно нещо". В първите си публични коментари за инцидента жената разказа пред телевизията и сп."Нюзуик" мъчителни детайли относно нападението на 14 май в стая 2806 в хотел "Софител" в Ню Йорк.
"Здравейте, почистване", извикала Диало в момента на влизане в стаята на Строс-Кан. Жената, което изкарва по 25 долара на час за почистването на 14 стаи на ден, била уведомена от сервитьора на рум сървиса, че стаята е празна. Изведнъж бившият шеф на МВФ се появил гол и я изненадал. "О, Боже мой. Извинете", възкликнала Диало. Тя се обърнала да си тръгне и когато той я спрял, й казал: "Няма защо да съжаляваш". След което, по думите на камериерката, Доминик Строс-Кан започнал да се държи като "луд човек".
Впоследствие срещу жената било упражнено сексуално насилие. На следващия ден камериерката гледала Канал 7, където видяла, че този човек, когото не познавала, вероятно ще бъде следващият президент на Франция. "И тогава си помислих, че ще ме убият", заяви Диало.
Прокурорите в Манхатън започнаха да се съмняват в думите й за случилото се, когато се оказа, че жената е излъгала в миналото си имиграционните власти и в данъчната си декларация.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване