07/27/11 17:14
(http://www.klassa.bg/)

Sunday Mirror продаде 2 млн. копия през уикенда

Sunday Mirror продаде повече от два милиона копия през уикенда. Това са пикови стойности, които изданието постига за първи път за период от 10 години. Безспорен е фактът, че успехът на таблоида е функция и от закриването на News of the World.
По отношение на стратегията за съдържанието на най-продаваното издание, вестникът заложи на челната си страница на темите - масовото убийство в Норвегия и смъртта на 27-годишната носителка на пет награди „Грами“ - Ейми Уайнхаус.
Отчетените върхови продажби са с около 950 000 повече от обичайните стойности през уикендите преди затварянето на News of the World (NOW), когато Sunday Mirror продаваше малко под 1.1 млн. копия.
Анализаторите подчертават, че подобряване на продажбите се наблюдава от края на миналата седмица, когато бе първият уикенд след разпада на News International. Тогава бяха отчетени 1.9 млн., което по същество представлява увеличение с около 140 хиляди броя на седмична сравнителна основа.
По всичко личи, че Sunday Miror се очертава безспорно като най-големия победител сред неделните издания по показател продажби след знаковия момент на закриването на NOW. Sunday предприе масирана промоционална рекламна дейност, която има основната цел да се пребори с другите конкуренти за привличането на 2.67 млн. бивши вече читатели на NОW.

Увеличение на нивата и при конкурентите

Продажбите на друг таблоид, собственост на Trinity Mirror Group - The People, остават стабилни през последните две седмици - около 900 000 броя. The People, който обикновено се продава за около 475 хиляди преди затварянето на NOW, постига най-добрите си резултати от 2005 г. насам според АВС.
Таблоидът на Ричърз Дейзмънд - The Sunday Express, който успява да реализира седмично около 540 000 копия, също отчита тласък на продажбите си до нива вече от 700 000.
Daily Star Sunday отчита леко отстъпление от постигнатите преди седмици 800 000 броя, което все пак е увеличение спрямо нивата от 300 000, когато NОW беше на пазара.
Увеличението на тиражите на таблоидите е съпроводено от друг стратегически ход - промоционални ценови и рекламни отстъпки.
Все още обаче не може да бъде казано ясно какви са приходите след увеличеното търсене и пренасочването на рекламодателите.
Стивън Дайнтит - финансов директор на Daily Mail and General Trust, призна, че е много трудно да се предвиди, дали ще настъпи истински подем за изданията поне докато ценовата и рекламната битка не стихне.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване